Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia 2017 (13:05)

    Ziołowe placki ziemniaczane

Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól , pieprz, 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, majeranek, rozmaryn, kilka podsmażonych plastrów boczku, olej.

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami.

Dopraw solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag mąki, 5 jajek, 1 szklanka mleka, 3 łyżki wody mineralnej, 4 małe cukinie, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 200 ml jogurtu greckiego, 4 łyżki oleju, kiełki rzeżuchy, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.