Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (13:05)

    Ziołowe placki ziemniaczane

Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól , pieprz, 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, majeranek, rozmaryn, kilka podsmażonych plastrów boczku, olej.

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami.

Dopraw solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.