Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (13:05)

    Ziołowe placki ziemniaczane

Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól , pieprz, 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, majeranek, rozmaryn, kilka podsmażonych plastrów boczku, olej.

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami.

Dopraw solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 15 dag kaszy bulgur, 20 dag czerwonej soczewicy, 1 litr bulionu warzywnego, 1 kalafior, 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml mleka kokosowego, 2 jajka, 250 ml piwa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.