Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Ziemniaki zapiekane z boczkiem

●1 kg młodych ziemniaków ●1/4 kostki masła ●kilka plastrów wędz. boczku ●z. czosnku ●szczypiorek ●sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, rozmaryn ● kwaśna śmietana.

Ziemniaki umyj, natnij w poprzek. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Masło utrzyj z czosnkiem i przyprawami, posmaruj ziemniaki. Nakryj folią alum. i piecz w 200ºC ok. godz. Odkryj, dopiecz na złoto. Podaj ze śmietaną, szczypiorkiem, ze skwarkami z boczku.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.