Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Ziemniaki zapiekane z boczkiem

●1 kg młodych ziemniaków ●1/4 kostki masła ●kilka plastrów wędz. boczku ●z. czosnku ●szczypiorek ●sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, rozmaryn ● kwaśna śmietana.

Ziemniaki umyj, natnij w poprzek. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Masło utrzyj z czosnkiem i przyprawami, posmaruj ziemniaki. Nakryj folią alum. i piecz w 200ºC ok. godz. Odkryj, dopiecz na złoto. Podaj ze śmietaną, szczypiorkiem, ze skwarkami z boczku.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 1 szklanka kuskusu, pół kostki bulionowej (jarzynowej), 1 ogórek, 1 czerwona papryka, pół cebuli, 1-2 ząbki czosnku, 2 zielone papryki, 1-2 łyżki oliwy, pieprz, sok z cytryny, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.