Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Ziemniaki zapiekane z boczkiem

●1 kg młodych ziemniaków ●1/4 kostki masła ●kilka plastrów wędz. boczku ●z. czosnku ●szczypiorek ●sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, rozmaryn ● kwaśna śmietana.

Ziemniaki umyj, natnij w poprzek. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Masło utrzyj z czosnkiem i przyprawami, posmaruj ziemniaki. Nakryj folią alum. i piecz w 200ºC ok. godz. Odkryj, dopiecz na złoto. Podaj ze śmietaną, szczypiorkiem, ze skwarkami z boczku.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (8 porcji): ● 300 g ryżu (najlepiej arborio, czyli do risotto) ● 300 g dyni ● 250 g pieczarek ● 1 l bulionu warzywnego ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.