Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Ziemniaki zapiekane z boczkiem

●1 kg młodych ziemniaków ●1/4 kostki masła ●kilka plastrów wędz. boczku ●z. czosnku ●szczypiorek ●sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, rozmaryn ● kwaśna śmietana.

Ziemniaki umyj, natnij w poprzek. Ułóż w natłuszczonej brytfance. Masło utrzyj z czosnkiem i przyprawami, posmaruj ziemniaki. Nakryj folią alum. i piecz w 200ºC ok. godz. Odkryj, dopiecz na złoto. Podaj ze śmietaną, szczypiorkiem, ze skwarkami z boczku.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.