Reklama
  • Piątek, 17 kwietnia 2015 (08:00)

    Ziemniaki z warzywami

Składniki: 1 kg ziemniaków, 30 dag pomidorków koktajlowych, 2 czerwone cebule, olej, sól, łyżka suszonego tymianku, łyżka czosnku granulowanego.

Ziemniaki obierz i obgotuj w osolonym wrzątku przez 10 min. Osącz i lekko ostudź. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż ziemniaki, pomidorki i cebulę pokrojoną w piórka. Całość skrop olejem i posyp przyprawami.

Piecz przez 50 minut w temp. 180° C. W trakcie kilka razy obróć ziemniaki, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.

Reklama

Zapiekane warzywa podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.