Reklama
  • Piątek, 17 kwietnia 2015 (08:00)

    Ziemniaki z warzywami

Składniki: 1 kg ziemniaków, 30 dag pomidorków koktajlowych, 2 czerwone cebule, olej, sól, łyżka suszonego tymianku, łyżka czosnku granulowanego.

Ziemniaki obierz i obgotuj w osolonym wrzątku przez 10 min. Osącz i lekko ostudź. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż ziemniaki, pomidorki i cebulę pokrojoną w piórka. Całość skrop olejem i posyp przyprawami.

Piecz przez 50 minut w temp. 180° C. W trakcie kilka razy obróć ziemniaki, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.

Reklama

Zapiekane warzywa podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • Gołąbki w botwinie

    Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 1/2 szkl. ryżu, 2 pęczki botwiny o dużych liściach, 1 l bulionu warzywnego, łyżka suszonych warzyw: marchew, pietruszka, seler, słodka czerwona papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.