Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (14:00)

    Ziemniaki z pieczarkami

6 ziemniaków, 20 dag pieczarek, 30 dag mielonej karkówki, 1 cebula, po 1 małej czerwonej i żółtej papryce, 6 łyżek tartego parmezanu, 6 łyżek oleju, 2 ząbki czosnku, ostra i słodka papryka, sól, pieprz.

1 Ziemniaki dobrze wyszoruj. Przetnij wzdłuż, wydrąż. Środki pokrój. Łupinki posyp solą. Posmaruj 3 łyżkami oleju. Piecz 45 minut w temp. 190°C. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz i drobno pokrój.

Reklama

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj środki ziemniaków, mięso, paprykę i pieczarki. Duś ok. 15 minut.

2 Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Nałóż do wydrążonych łupinek. Posyp parmezanem. Piecz jeszcze 20 minut. Udekoruj, np. natką.

6 porcji, 15 min

Naj
Więcej na temat:ziemniaki | farsz | cebula | ziemniak | z | pieczarki

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 kg ziemniaków , średniej wielkości cebula, 25 dag kiełbasy, 20 dag żółtego sera, sól, pieprz, łyżka słodkiej papryki mielonej, natka pietruszki więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.