Reklama
  • Piątek, 12 listopada 2010 (15:25)

    Ziemniaki z patelni z dipem śmietanowym - w pół godziny

Proste i smaczne.

Zdjęcie

Ziemniaki z patelni z dipem śmietanowym /Smacznego
Ziemniaki z patelni z dipem śmietanowym
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 800 g średniej wielkości ziemniaków,
- 3 łyżki oleju,
- mała puszka kukurydzy,
- słoik (370 ml) korniszonów,
- 150 g kiełbasy,
- 3 zielone cebulki,
- 3 gałązki zielonej pietruszki,
- 250 g śmietany,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki bardzo dokładnie umyć i poprzekrawać wzdłuż. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ziemniaki przez około 20 minut ciągle mieszając. Korniszony i kukurydzę osączyć na sicie. Kiełbasę i korniszony pokroić w kostkę. Zieloną cebulkę pokroić na kawałki. Zieloną pietruszkę drobno posiekać i zmieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
Po 20 minutach do ziemniaków dodać kiełbasę, kukurydzę, korniszony i zieloną cebulkę i smażyć jeszcze przez 5-7 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z dipem śmietanowym.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 2 średnie bakłażany, 2 czerwone papryki,1 duża mozzarella,1 dag orzeszków pinii, 1/2 pęczka bazylii , ocet balsamiczny, oliwa, sól, pieprz świeżo mielony, chili więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.