Reklama
  • Wtorek, 13 stycznia 2015 (11:05)

    Ziemniaki z kuskusem

÷ 4 duże ziemniaki ÷ 2/3 szkl. kaszki kuskus ÷ 2 łyżki oliwy ÷ 2 pomidory ÷ 1/2 ogórka sałatkowego ÷ 2 dymki ÷ 1/2 op. mrożonego szpinaku ÷ 2 szkl. jogurtu naturalnego ÷ 8 łyżek startego żółtego sera ÷ 4 łyżeczki masła ÷ 1 marchewka ÷ suszone płatki chili ÷ sól, pieprz

•Składniki na 4 porcje •Przygotowanie: 35 min •Porcja: 685 kcal •Cena porcji: ok. 2 zł

Ziemniaki wyszoruj, wytrzyj. Każdy zawiń w folię aluminiową. Piecz 2 godziny w temp. 175°C. Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw, aby kasza spęczniała. Marchewkę obierz, zetrzyj. Pomidory i ogórek pokrój w kosteczkę. Dymki oczyść, potnij na kawałeczki. Pokrojone warzywa wymieszaj z kaszą i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.

Reklama

Szpinak rozmroź. Gotuj ok. 2 minut, przelej na sitku zimną wodą, osącz, posiekaj.

Masę szpinakową wymieszaj z jogurtem. Przypraw chili oraz solą i pieprzem. Ziemniaki wyjmij z piekarnika. Ostrożnie natnij wzdłuż, lekko rozchyl i ew. wybierz widelcem trochę miąższu. Do każdego z ziemniaków włóż trochę masła oraz żółtego sera. Napełnij je farszem z kuskusu. Polej sosem.

Naj
Więcej na temat:ziemniaki | szpinak | szpinak | ceny | z | kuskus | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: kalafior, 1 kg mięsa mielonego, jajko, sól, pieprz l oliwa, czerstwa bułka, bagietka,mleko, cebula, sos śmietanowo-czosnkowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.