Reklama
  • Wtorek, 25 sierpnia 2015 (14:00)

    Ziemniaki w waflu

Składniki: 1 kg ziemniaków, sól, pieprz, 3 wafle tortowe, jajko, bułka tarta, olej do smażenia

1. Ziemniaki obierz, umyj. Ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, utłucz. Przypraw solą i pieprzem. Gorącą masę ziemniaczaną roz smaruj na waflach. Zwiń, ostudź.

Reklama

2. Rolady pokrój na plastry szerokości ok. 2 cm. Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Plastry panieruj w jajku i bułce tartej. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, usmaż roladki z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj na gorąco.

Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 4, cena za porcję 0,80 zł.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (8 porcji): ● 300 g ryżu (najlepiej arborio, czyli do risotto) ● 300 g dyni ● 250 g pieczarek ● 1 l bulionu warzywnego ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.