Reklama
  • Wtorek, 25 sierpnia 2015 (14:00)

    Ziemniaki w waflu

Składniki: 1 kg ziemniaków, sól, pieprz, 3 wafle tortowe, jajko, bułka tarta, olej do smażenia

1. Ziemniaki obierz, umyj. Ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, utłucz. Przypraw solą i pieprzem. Gorącą masę ziemniaczaną roz smaruj na waflach. Zwiń, ostudź.

Reklama

2. Rolady pokrój na plastry szerokości ok. 2 cm. Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Plastry panieruj w jajku i bułce tartej. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, usmaż roladki z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj na gorąco.

Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 4, cena za porcję 0,80 zł.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Papryki faszerowane  mięsem i marchewką

    Składniki: 5 papryk, 15 dag ryżu, 4 marchewki, 3 żółtka, 2 łyżki bułki tartej, olej, 1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, 4 duże pomidory, sól, świeżo zmielony czarny pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.