Reklama
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:56)

    Ziemniaki w śmietanie - w godzinę i 15 minut

Pyszne, młode ziemniaczki.

Zdjęcie

Ziemniaki w śmietanie /Smacznego
Ziemniaki w śmietanie
/Smacznego

Składniki:

- 1 kg młodych ziemniaków,
- 0,5 kg młodej marchewki,
- 1 szklanka śmietanki 30 proc.,
- kilka listków natki pietruszki,
- 1 cebula,
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na półtwardo, lekko przestudzić, obrać i pokroić na cząstki. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śmietanę i pokruszony ser, zagotować. Do sosu śmietanowego dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem 15 minut. Danie podawać udekorowane listkami natki pietruszki.
Czas przygotowania 1 h 15 min. Przepis na 6 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 2 dojrzałe owoce awokado, 1 limonka, 4 jajka przepiórcze, 15 dag wędzonego łososia, 1-2 ogórki gruntowe, 1 chili, kilka gałązek koperku, oliwa, sól, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.