Reklama
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:56)

    Ziemniaki w śmietanie - w godzinę i 15 minut

Pyszne, młode ziemniaczki.

Zdjęcie

Ziemniaki w śmietanie /Smacznego
Ziemniaki w śmietanie
/Smacznego

Składniki:

- 1 kg młodych ziemniaków,
- 0,5 kg młodej marchewki,
- 1 szklanka śmietanki 30 proc.,
- kilka listków natki pietruszki,
- 1 cebula,
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na półtwardo, lekko przestudzić, obrać i pokroić na cząstki. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śmietanę i pokruszony ser, zagotować. Do sosu śmietanowego dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem 15 minut. Danie podawać udekorowane listkami natki pietruszki.
Czas przygotowania 1 h 15 min. Przepis na 6 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.