Reklama
  • Piątek, 24 lipca 2009 (10:55)

    Ziemniaki w papryce - w godzinę

Z letniego menu.

Zdjęcie

Ziemniaki w papryce /Smacznego
Ziemniaki w papryce
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg ziemniaków,
- 2 papryki,
- Kilka gałązek świeżych ziół,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- 3 łyżki masła

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, pokroić w cząstki i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić. Zioła poobrywać z gałązek. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół usunąć gniazda nasienne. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem, posypać listkami ziół nałożyć do połówek papryki, skropić masłem. Przygotowane papryki wstawić na ok.15 min do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pozostałe masło rozgrzać i przesmażyć na nim siekaną natkę pietruszki. Papryki podawać z masłem ziołowym.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osób. Koszt jednej porcji 1,2 zł.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • • 1 cukinia • 2 czerwone cebule • 5 pomidorów • 1 czerwona papryka • 2–3 dymki • 4 ziemniaki • 4 liście laurowe • 1 cytryna • 6 ząbków czosnku • 2 łyżki oliwy z oliwek • 10 ziarenek czerwonego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.