Reklama
  • Czwartek, 27 listopada 2014 (09:05)

    Ziemniaki pieczone z ziołami

Składniki: kilogram ziemniaków (ew. odmiany różowej), 3 łyżki oleju, łyżka suszonego lubczyku, 2 ząbki czosnku, ostra papryka, sól, pieprz.

1. Ziemniaki dokładnie wyczyść druciakiem kuchennym. Nie obieraj. Pokrój na kawałki podobnej wielkości.

Reklama

2. Olej połącz z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Natrzyj tą pastą ziemniaki i włóż je do brytfanki. Piecz około godziny w 180°C. Koniecznie mieszaj co jakiś czas.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag mąki, 5 jajek, 1 szklanka mleka, 3 łyżki wody mineralnej, 4 małe cukinie, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 200 ml jogurtu greckiego, 4 łyżki oleju, kiełki rzeżuchy, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.