Reklama
  • Czwartek, 27 listopada 2014 (09:05)

    Ziemniaki pieczone z ziołami

Składniki: kilogram ziemniaków (ew. odmiany różowej), 3 łyżki oleju, łyżka suszonego lubczyku, 2 ząbki czosnku, ostra papryka, sól, pieprz.

1. Ziemniaki dokładnie wyczyść druciakiem kuchennym. Nie obieraj. Pokrój na kawałki podobnej wielkości.

Reklama

2. Olej połącz z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Natrzyj tą pastą ziemniaki i włóż je do brytfanki. Piecz około godziny w 180°C. Koniecznie mieszaj co jakiś czas.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, 1/2 pęczka natki, 4 czerwone papryki, 250 ml bulionu, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.