Reklama
  • Czwartek, 27 listopada 2014 (09:05)

    Ziemniaki pieczone z ziołami

Składniki: kilogram ziemniaków (ew. odmiany różowej), 3 łyżki oleju, łyżka suszonego lubczyku, 2 ząbki czosnku, ostra papryka, sól, pieprz.

1. Ziemniaki dokładnie wyczyść druciakiem kuchennym. Nie obieraj. Pokrój na kawałki podobnej wielkości.

Reklama

2. Olej połącz z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Natrzyj tą pastą ziemniaki i włóż je do brytfanki. Piecz około godziny w 180°C. Koniecznie mieszaj co jakiś czas.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ziemniaki | z | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg białej fasoli • 4 łyżki oliwy • cebula • 3 ząbki czosnku • 2 marchewki • 2 łodygi selera naciowego • pół l passaty pomidorowej • litr wywaru warzywnego • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.