Reklama
  • Poniedziałek, 16 marca 2015 (10:00)

    Ziemniaki nadziewane na zimno

Składniki: 2 duże ziemniaki, 3 ogórki konserwowe, 2 pomidory, cebula, 10 dag szynki konserwowej w kawałku, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu, szczypiorek. Przygotowanie:

Ziemniaki umyj i zawiń w folię. Piecz, aż będą miękkie. W tym czasie ogórki pokrój w centymetrowe plasterki, a szynkę w paseczki. Cebulę drobno posiekaj, a pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Składniki dokładnie wymieszaj z majonezem i łyżką posiekanego szczypiorku. Wstaw do lodówki, aby składniki dobrze się przegryzły.

Po ostygnięciu przekrój ziemniaki na pół i bardzo ostrożnie wydrąż. Ułóż je na talerzach i wypełnij wcześniej przygotowaną masą.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:ziemniaki | na zimno | na | ziemniak | zimno

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: po 2 cukinie, czerwone i zielone papryki, marchewki, po 3 cebule i pomidory, 500 g kiełbasy, mały koncentrat pomidorowy, vegeta, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.