Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Ziemniaki nadziewane

●2-3 duże młode ziemniaki ●2-3 łyżeczki oleju ●4-6 łyżek startego żółtego sera ●6 plasterków szynki pokrojonej w kostkę ●mała cebula, posiekana w kostkę ● sól, pieprz ●natka.

Ziemniaki umyj, osusz, zawiń w folię alum. i piecz w 200ºC ok. godz. (sprawdzając, czy są miękkie). Następnie ostudź, odkrój wierzch, wydrąż częściowo miąższ, wymieszaj z usmażoną na oleju szynką i cebulą, dopraw. Posyp serem, zapiecz. Udekoruj.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | ziemniak | młode ziemniaki

Zobacz również

  • Składniki na 5 słoików (po ok. 250 ml): po 3 żółte i czerwone papryki (w sumie ok. 1,2 kg), 4 zielone papryki, 14 gałązek tymianku, 2 cebule, 8-10 małych ząbków czosnku, 5 łyżek oliwy, 1 i 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.