Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Ziemniaki faszerowane fetą i ziołami

Składniki na 6 porcji: • 6 dużych ziemniaków • 12 plastrów wędzonego boczku • 4 suszone pomidory • opakowanie sera feta • po kilka gałązek natki pietruszki, majeranku i tymianku • czarnuszka.

1. Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj około 20 minut. Odlej, odstaw do wystygnięcia.

Reklama

2. Każdy z ziemniaków owiń boczkiem i folią aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około godzinę.

3. W tym czasie posiekaj zioła. Wymieszaj z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami i fetą oraz czarnuszką.

4. Upieczone ziemniaki natnij na krzyż, po czym napełnij przygotowanym farszem. Podawaj np. z kuflem zimnego piwa.

Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:ziemniaki | feta | ziemniak

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg średnich ziemniaków, cały por, 30 dag mięsa, 4 łyżki masła, sól morska, pieprz, natka pietruszki do dekoracji, olej, sos śmietanowo-czosnkowy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.