-
Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)
Ziemniaki faszerowane fetą i ziołami
Składniki na 6 porcji: • 6 dużych ziemniaków • 12 plastrów wędzonego boczku • 4 suszone pomidory • opakowanie sera feta • po kilka gałązek natki pietruszki, majeranku i tymianku • czarnuszka.
1. Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj około 20 minut. Odlej, odstaw do wystygnięcia.
2. Każdy z ziemniaków owiń boczkiem i folią aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około godzinę.
3. W tym czasie posiekaj zioła. Wymieszaj z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami i fetą oraz czarnuszką.
4. Upieczone ziemniaki natnij na krzyż, po czym napełnij przygotowanym farszem. Podawaj np. z kuflem zimnego piwa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcal

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej
Twój komentarz może być pierwszy