Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:29)

    Ziemniaczki z ziołami i śmietanowym sosem

Składniki: 1 i 1/2 kg podłużnych ziemniaków, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz , pęczek koperku, 1/2 szklanki mleka, 1/4 l śmietany, 2 ząbki czosnku

Przygotowanie: Wyszorowane i osuszone ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki i upiecz według przepisu po lewej stronie. Przygotuj sos. 1/4 l kwaśnej śmietany rozmieszaj z około 1/2 szklanki mleka (lub 1/2 l jogurtu naturalnego) dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zwolennicy wyrazistych smaków mogą dodać jeszcze szczyptę mielonej ostrej papryki. Do sosu można też wmieszać część posiekanego kopru.

Reklama

Przygotowanie 30 minut, Porcja 230 kcal, Koszt porcji ok. 2 zł, Przepis dla 6 osób

Więcej na temat:przepis | koszt

Zobacz również

  • Składniki: 1 duży brokuł, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 100 ml mleka, 5 dag sera ricotta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1-2 łyżki masła do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.