Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:29)

    Ziemniaczki z ziołami i śmietanowym sosem

Składniki: 1 i 1/2 kg podłużnych ziemniaków, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz , pęczek koperku, 1/2 szklanki mleka, 1/4 l śmietany, 2 ząbki czosnku

Przygotowanie: Wyszorowane i osuszone ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki i upiecz według przepisu po lewej stronie. Przygotuj sos. 1/4 l kwaśnej śmietany rozmieszaj z około 1/2 szklanki mleka (lub 1/2 l jogurtu naturalnego) dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zwolennicy wyrazistych smaków mogą dodać jeszcze szczyptę mielonej ostrej papryki. Do sosu można też wmieszać część posiekanego kopru.

Reklama

Przygotowanie 30 minut, Porcja 230 kcal, Koszt porcji ok. 2 zł, Przepis dla 6 osób

Więcej na temat:przepis | koszt | z

Zobacz również

  • Młoda kapusta z kurczakiem

    Składniki: główka młodej kapusty, 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny, 50 dag piersi z kurczaka, 2 łyżeczki cukru, 3 szklanki wody, 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.