Reklama
  • Poniedziałek, 27 lutego (13:05)

    Ziemniaczane koszyczki z jajkami

Składniki ● 6 ziemniaków ● 3 łyżki mąki ● olej do głębokiego smażenia ● 18 jajek przepiórczych (lub 6 zwykłych) ● sól ● pieprz.

Reklama

1. Ziemniaki obieram, kroję w plasterki (2 mm), siekam na zapałkę. Umieszczam na sicie i płuczę. Odciskam, osuszam ręcznikami kuchennymi. Oprószam mąką doprawioną solą i pieprzem, mieszam.

2. Biorę 2 metalowe sitka (do cukru pudru lub mąki). Jedno wykładam porcją ziemnia ków, dociskam drugim sitkiem, wkładam całość do rozgrzanego oleju.

Kolejno smażę rumia ne gniazdka. Gotuję jajka (przepiórcze 3 minuty). Obieram, podaję w koszyczkach.

100 rad

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 15 dag kaszy bulgur, 20 dag czerwonej soczewicy, 1 litr bulionu warzywnego, 1 kalafior, 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml mleka kokosowego, 2 jajka, 250 ml piwa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.