Reklama
  • Poniedziałek, 27 lutego (13:05)

    Ziemniaczane koszyczki z jajkami

Składniki ● 6 ziemniaków ● 3 łyżki mąki ● olej do głębokiego smażenia ● 18 jajek przepiórczych (lub 6 zwykłych) ● sól ● pieprz.

Reklama

1. Ziemniaki obieram, kroję w plasterki (2 mm), siekam na zapałkę. Umieszczam na sicie i płuczę. Odciskam, osuszam ręcznikami kuchennymi. Oprószam mąką doprawioną solą i pieprzem, mieszam.

2. Biorę 2 metalowe sitka (do cukru pudru lub mąki). Jedno wykładam porcją ziemnia ków, dociskam drugim sitkiem, wkładam całość do rozgrzanego oleju.

Kolejno smażę rumia ne gniazdka. Gotuję jajka (przepiórcze 3 minuty). Obieram, podaję w koszyczkach.

100 rad

Zobacz również

  • Składniki: 2 pęczki młodej marchewki, kilka łyżek oliwy, 1-2 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżki masła, 2 łyżki miodu, sól, mielona ostra papryka, kilka gałązek świeżej natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.