Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (13:05)

    Ziemniaczana rolada karkonoska

Składniki: 1 kg ziemniaków, 500 ml mleka, 20 dag skwarek z boczku, 4 ząbki czosnku, bułka tarta, 1 łyżka smalcu , 50 dag kapusty kiszonej, cukier, sól, pieprz, majeranek.

1. Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij. Przełóż do większej miski, zalej gorącym mlekiem. Dodaj skwarki (2 łyżki odłóż), przeciśnięty czosnek oraz sól, pieprz i majeranek do smaku. Masę wymieszaj i wg potrzeby zagęść bułką tartą.

Reklama

2. Brytfannę posmaruj smalcem, posyp bułką tartą. Wlej masę, wygładź. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Gorący placek posyp doprawioną pieprzem i cukrem kapustą oraz resztą skwarek, zroluj.

Świat kobiety
Więcej na temat:rolada | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 dynia hokkaido (ok. 1,5 kg), 1 duży albo 2 mniejsze pory (biała część), 1 łyżeczka suszonych płatków chili, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz mielony, 2 dymki, 4 gałązki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.