Reklama
  • Środa, 13 maja 2015 (13:05)

    Ziemniaczana pizza

Kilogram ziemniaków, 4 łyżki mąki pszennej, 3 jajka, 100 g sera żółtego, 1/2 strąka czerwonej papryki, cukinia, sól, pieprz, olej.

1. Ziemniaki zetrzyj, wsyp mąkę, wbij jajka, wyrób. Dopraw. Na oleju usmaż placki o średnicy ok. 15 cm, i przełóż na blaszkę.

2. Nieobraną cukinię pokrój w plasterki, paprykę – w kostkę, ser zetrzyj. Ułóż plasterki na wierzchu placków, posyp papryką i serem. Zapiekaj około 10 minut w temp. 160 ºC.

Reklama

Przepis przysłała Izabela Nowak z Malczyc

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kilogram | przepis | pizza

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (8 porcji): ● 300 g ryżu (najlepiej arborio, czyli do risotto) ● 300 g dyni ● 250 g pieczarek ● 1 l bulionu warzywnego ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.