Reklama
  • Czwartek, 16 lipca 2015 (13:05)

    Zapiekanka z ziemniakami

Składniki dla 4 osób 1 kg ziemniaków • 50 dag piersi z kurczaka • 50 dag pieczarek • cebula • 2 ząbki czosnku • 50 dag liści szpinaku • 25 dag sera żółtego w kostce • 2 łyżki oliwy • łyżka masła • 250 ml śmietany 22 proc.

1 Ziemniaki pokrój w plastry, gotuj 10 minut. Kurczaka pokrój, podsmaż na oliwie. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj pokrojone pieczarki, duś 10 minut. Szpinak zblanszuj. Ser zetrzyj na tarce. Śmietanę dopraw. 2 Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż ziemniaki, kurczaka, pieczarki, szpinak. Polej śmietaną, posyp żółtym serem. Przykryj folią aluminiową, zapiekaj 30 minut.

Reklama

CZAS: około 1 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 400 g dyni Hokkaido bez pestek, 1,5 szklanki czerwonej soczewicy, 5 łyżek pasty tahini, 6 łyżek soku z cytryny, 5 łyżek oliwy z oliwek, sól, świeżo zmielony pieprz, wędzona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.