Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (13:05)

    Zapiekanka z kapusty z jajkiem

SKŁADNIKI (4 porcje): ● średnia biała kapusta ● czerwona papryka ● cebula ● łyżeczka słodkiej papryki w proszku ● 2 łyżki koperku ● 2 łyżki oliwy ● 3 jajka ● 1/2 szklanki mleka ● kulka sera mozzarella ● sól ● pieprz.

Reklama

1 Paprykę oraz cebulę umyj i drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż do miękkości. Kapustę posiekaj i wymieszaj z koperkiem oraz papryką w proszku. Dopraw solą, pieprzem i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia.

2 Jajka rozbełtaj w misce. Dodaj mleko, startą mozzarellę, sól i pieprz. Następnie dodaj kapustę i dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.

3 Piecz 40-50 min w 190ºC, aż się zarumieni, a woda z dna odparuje.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.