Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Zapiekanka po albańsku

Składniki: bakłażan, 4 łyżki natki pietruszki, 30 dag mięsa mielonego, 10 dag sera feta l sól, jajko, cebula, ząbek czosnku, oliwa, oregano

Bakłażana przekrój i posól. Łyżką wydrąż miąższ na głębokość ok. 2 cm i przełóż do miski. Połówki zrumień na patelni. Na tej samej oliwie zeszklij rozdrobniony czosnek i posiekaną cebulę.

Dodaj do mięsa razem z miąższem, jajkiem, oregano, natką i serem. Przypraw. Masą wypełnij połówki bakłażana. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.