Reklama
  • Wtorek, 15 kwietnia 2014 (10:05)

    Zapiekane papryki z soją

Składniki na 4 porcje: 4 duże czerwone papryki, 80 g płatków owsianych, jajko, 4 łyżki mleka, 150 g ziaren soi (gotowanych lub konserwowych), mała marchewka, cebula czerwona, 150 g kukurydzy z puszki, łyżka przyprawy warzywnej, 100 g żółtego sera, sól, pieprz, 4 łyżki pomidorowego purée, tłuszcz do wysmarowania brytfanny

Reklama

Przygotowanie: Płatki owsiane opłucz w zimnej wodzie i odsącz na sitku. Ugotuj ziarna soi. Ubij jajko w misie z mlekiem, dodaj ugotowaną soję, startą marchew, drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę, starty ser i przyprawę warzywną.

Mieszankę zagęść płatkami owsianymi, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Oczyść papryki, odetnij czubki i wytnij gniazdo nasienne. Nafaszeruj je mieszanką i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Faszerowane papryki zalej pomidorowym purée i piecz przez około 35 minut w temperaturze 180 st. C. Możesz podlać papryki wodą. Podawaj ze smażonymi ziemniakami.

Czas przygotowania: 55 minut 450 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:z | oczy

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże cukinie, 30 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 25 dag pieczarek, 1 szklanka bulionu warzywnego, 15 dag sera typu mozzarella, olej do smażenia, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.