Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Warzywny miszmasz

Składniki dla 4 osób: 5 średnich ziemniaków • 30 dag małych marchewek • 15 dag fasolki szparagowej • puszka białej fasolki • cebula • ząbek czosnku • 20 dag boczku wędzonego w plastrach • olej do smażenia • szczypta słodkiej papryki w proszku • 2 gałązki świeżego tymianku • suszona natka pietruszki • sól • pieprz ziołowy

Reklama

1 Warzywa obierz, umyj. Ziemniaki pokrój w plastry i obsmaż na oleju razem z cebulą. Plastry boczku oprósz słodką papryką, smaż na rozgrzanym oleju.

2 Na dno garnka wlej olej, włóż ziemniaki z cebulą i przeciśnięty czosnek. Dodaj fasolę, osączoną fasolę z puszki, pokrojone na mniejsze kawałki marchewki. Smaż przez chwilę. Do garnka wlej dwie szklanki wody.

3 Danie przypraw solą i pieprzem ziołowym, włóż gałązki rozmarynu. Na wierzchu ułóż paski boczku. Garnek przykryj, duś pod przykryciem około godziny. Gotowe danie przełóż do miseczek, posyp natką pietruszki.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag ryżu do risotto, 25 dag jarmużu, 30 dag marchewki, 1 średnia cebula, 1 litr bulionu warzywnego, 5 dag orzechów włoskich, 20 dag pomidorków koktajlowych, 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.