Reklama
  • Środa, 2 marca (14:00)

    Warzywny gulasz z serową pierzynką

Składniki na 4 porcje: 3/4 szkl. kaszy jęczmiennej, 3 ziemniaki, 50 dag pokrojonej dyni, 1 papryczka chili (cała), 25 dag szpinaku w liściach, 20 dag sera pleśniowego, 3 łyżki gęstej śmietany, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki tymianku, oliwa.

1. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z dynią, papryczką chili, szpinakiem, posiekanym czosnkiem, tymiankiem i łyżką oliwy. Zapiecz w 160°C do miękkości. Pod koniec dodaj śmietanę wymieszaną z pokruszonym serem.

Reklama

2. Ugotuj kaszę. Wymieszaj ją z zapiekanymi warzywami, podgrzej na patelni i podawaj.

Naj

Zobacz również

  • ● Szkl. śmietanki ● 3/4 szkl. bulionu ● sok z cytryny ● sól, biały pieprz ● po pęczku białych i zielonych szparagów ● koperek ● dodatki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.