Reklama
  • Wtorek, 22 lipca 2014 (12:05)

    Tort twarożkowy

Czyli warzywne placki przełożone masą twarożkową. Tak atrakcyjnie podany, znajdzie wielu chętnych. Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka

Placki: 2 duże marchewki, duża pietruszka, pół selera, brokuł, 3 jajka, 3 łyżki mąki, proszek do pieczenia. Masa: 70-80 dag chudego twarogu, 25 dag jogurtu naturalnego, po pęczku rzodkiewek, szczypiorku, koperku, po 3 plastry wędliny i żółtego sera, sól, pieprz

Przygotowanie. Placki: marchewki, pietruszkę, seler i brokuł ugotuj. Ostudź, osobno zmiksuj. Masę selerową i pietruszkową połącz. Do każdego musu warzywnego dodaj po łyżce mąki, jednym jajku oraz 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, połącz, przypraw.

Reklama

Masy wlej do wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Piecz 20-25 minut w temp. 170°C. Ostudź.

Masa: twaróg utrzyj z jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Warzywa oczyść. Placki warzywne posmaruj masą, ułóż jeden na drugim, przekładając warzywami, serem i wędliną. Tort schłodź.

Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,20 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:tort | placki | Martina Stoessel | przepis | Masa

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan, 2 cukinie, 1/2 pęczka rozmarynu, 1/2 pęczka tymianku, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 kg dojrzałych pomidorów, 2 czerwone papryki, 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.