Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Szybka potrawka z brukselki

Składniki na 4 porcje: 4 ziemniaki, 50 dag brukselki, masło, 30 dag parówek, olej do smażenia, cukier, 2 łyżki mąki, 2 łyżki musztardy, sól, pieprz, mielona słodka papryka, sok z cytryny.

1 Ziemniaki obierz, pokrój. Brukselkę oczyść. Warzywa wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 20 min. Odcedź na sicie. Parówki pokrój w ukośne grubsze plastry. W rondlu rozgrzej łyżkę masła. Obsmaż parówki. Wrzuć ziemniaki i brukselkę, przesmaż.

2 Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju, oprósz mąką. Przygotuj jasną zasmażkę. Powoli wlewaj szklankę gorącej wody, cały czas mieszaj. Dodaj musztardę. Dopraw solą, pieprzem, papryką, cukrem i sokiem z cytryny. Polej parówki z warzywami.

Reklama

czas 40 min; porcja – 370 kcal, cena 2,50 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4-5 ziemniaków, 20 dag surowego boczku, 2 małe czerwone cebule, 2-3 gałązki tymianku, 1/3 pęczka koperku. Dressing: 2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy, 1 łyżeczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.