Reklama
  • Poniedziałek, 6 lipca 2015 (13:00)

    Szpinak zapiekany w paprykach

Składniki na 6 porcji: 20 dag szpinaku, czosnek, sól, 1 cebula, 1 łyżka oleju, po 10 dag sera z niebieską pleśnią i twarogu, 6 podłużnych papryk, pieprz, 2 łyżki miodu, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich.

1 Szpinak opłucz, grubo posiekaj. Obraną cebulę, pokrój w piórka, przeciśnij ząbek czosnku. Rozgrzej olej. Przesmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak, podgrzewaj 5 min, dopraw solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia, wkrusz twaróg i ser z pleśnią wymieszaj.

2 Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń nasiona. Nałóż farsz szpinakowy. Ułóż papryki na blasze pokrytej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Przed podaniem posmaruj miodem i posyp orzechami.

Reklama

porcja – 240 kcal, cena 2,20 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:szpinak | szpinak | papryka

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg białej fasoli • 4 łyżki oliwy • cebula • 3 ząbki czosnku • 2 marchewki • 2 łodygi selera naciowego • pół l passaty pomidorowej • litr wywaru warzywnego • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.