Reklama
  • Piątek, 31 października 2008 (13:00)

    Szpinak z patelni - w 10 minut

Można podawać z ziemniakami albo z jajkiem sadzonym.

Zdjęcie

Szpinak z patelni /Smacznego
Szpinak z patelni
/Smacznego

Składniki na ok. 4 porcje:

- paczka mrożonego szpinaku,
- łyżka mąki,
- łyżka masła,
- kilka łyżek mleka,
- sól do smaku

Reklama

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Dołożyć szpinak i wymieszać tak, by nie powstały grudki. Dodać kilka łyżek mleka i posolić do smaku. Podgrzewać około 5 minut na małym ogniu.
Szpinak można podawać z ziemniakami albo z jajkiem sadzonym. Czas przygotowania 10 minut

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: pęczek białych szparagów, 2 ząbki czosnku, łyżka soku z cytryny, 10 dag sera pleśniowego typu Lazur, 10 dag boczku wędzonego, 2 łyżeczki soli, łyżka masła, 3 łyżki mleka. Przygotowanie: więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.