Reklama
  • Czwartek, 24 marca 2016 (15:05)

    Seler w musztardowym sosie na grzankach z łososiem

Składniki: średniej wielkości korzeń selera • 6 kromek żytniego chleba • 100 g wędzonego łososia sos: • 2 łyżki majonezu • łyżka kwaśnej śmietany • łyżeczka musztardy dijon • łyżeczka musztardy ziarnistej • łyżka soku z cytryny • 1/2 łyżeczki soli • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

Reklama

1. Najpierw przygotuj sos, mieszając wszystkie jego składniki.

2. Selera obierz i pokrój w cienkie plastry. Ułóż je jeden na drugim i posiekaj na zapałki. By warzywo nie ściemniało, przełóż je do miski z sosem i dokładnie wymieszaj.

3. Odstaw na godzinę, by smaki się przegryzły.

4. Na kromkach chleba układaj porcje selera, a na wierzchu plastry łososia. Podawaj od razu.

Tekst pochodzi z magazynu

Pani
Więcej na temat:seler | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.