Reklama
  • Wtorek, 19 maja 2009 (07:27)

    Rzodkiewka zapiekana z szynką - w godzinę

Z tartym serem.

Zdjęcie

Rzodkiewka zapiekana z szynką /Smacznego
Rzodkiewka zapiekana z szynką
/Smacznego

Składniki:

- 3 pęczki rzodkiewki,
- 20 dag szynki konserwowej w plastrach,
- 200 ml. wywaru drobiowego,
- 150 ml śmietanki 30 proc.,
- 10 dag żółtego sera,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki mąki,
- kilka gałązek natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- tłuszcz do wysmarowania formy

Reklama

Przygotowanie:

Rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć. Wywar zagotować wraz ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem i zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia wlać sos, układać rzodkiewki i szynkę, posypać tartym serem i zapiekać w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 25 min. Podawać posypane listkami natki pietruszki.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: ● 1 cukinia ● 1 cebula ● 2 jajka ● 2 łyżki jogurtu naturalnego ● 6-8 łyżek mąki pszennej ● garść świeżego koperku ● ząbek czosnku ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.