Reklama
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Rzodkiewka z groszkiem

Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej.

1 Groszek (zamrożony) wsyp do garnka z osolonym wrzątkiem i krótko zblanszuj (ok. 3 min). Odlej na sicie, przepłucz zimną wodą. Pozostaw do ocieknięcia oraz ostudzenia. Przełóż do miski. Rzodkiewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki i dodaj do groszku.

2 Gałązki koperku umyj i osusz, oderwij piórka z gałązek, posiekaj drobno. Wsyp do miski z groszkiem i rzodkiewką. Ser typu feta osącz z ewentualnej zalewy, pokrusz lub drobno posiekaj.

Reklama

Składniki sałatki wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju. Dopraw solą i pieprzem, posyp serem i kiełkami.

czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,50 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag mąki, 5 jajek, 1 szklanka mleka, 3 łyżki wody mineralnej, 4 małe cukinie, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 200 ml jogurtu greckiego, 4 łyżki oleju, kiełki rzeżuchy, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.