Reklama
  • Środa, 1 października 2014 (11:00)

    Ryż smażony z warzywami

20 dag brązowe go ryżu, 2 marchewki, kawa łek włoskiej kapusty, mały por, 2 cebule dymki, 4 łyżki sosu sojowego, 2 jajka, olej, 3 łyżki sezamu, sól.

Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów

1 Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Marchewki oczyść, pokrój w słupki. Dymki obierz, posiekaj. Kapustę włoską oczyść, poszatkuj. Por pokrój w krążki.

Reklama

2 Olej rozgrzej na patelni, podsmaż marchewki. Dodaj resztę warzyw, smaż kilka minut, mieszając. Wsyp ryż, podsmaż.

3 Jajka roztrzep z sosem sojowym, wlej do warzyw, smaż, aż się zetną. Posyp sezamem.

czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:olej | jaja | przepis | Brzeg | ryż | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 główka młodej kapusty, 2 pęczki młodej marchewki, 8 cieniutkich plasterków chudego wędzonego boczku , 2 dymki ze szczypiorkiem, 1 pęczek natki pietruszki, 200 ml bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.