Reklama
  • Środa, 4 listopada 2015 (11:00)

    Roladki z kapustą włoską

Składniki: 8 cienkich plasterków rostbefu, 8 plasterków wędzonego boczku, 1 mała główka włoskiej kapusty, 2 małe cebule, 100 g korniszonów, 3 łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarenkami gorczycy, 50 ml śmietany kremówki, 3 łyżki winiaku, 60 g masła, sól, pieprz, olej do smażenia.

Reklama

Przygotowanie:

1. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę opłucz, liście drobno poszatkuj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim połowę cebuli.

2. Dodaj kapustę, smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem. Dolej 1/2 szklanki wody. Zagotuj, zmniejsz płomień i duś dalej pod przykryciem przez 10 minut.

3. Korniszony drobno posiekaj, wymieszaj z resztą cebuli oraz musztardą.

4. Posmaruj tym płaty mięsa. Zwiń w ruloniki. Każdą roladkę owiń  plasterkiem boczku.

5. Na patelni rozgrzej olej. Ułóż  roladki i zrumień ze wszystkich stron na dużym płomieniu. Oprósz solą oraz pieprzem. Podlej niecałą szklanką wody. Dolej winiak oraz powoli dodawaj śmietanę. Duś razem 5 minut.

6. Do roladek można dodać gotową zasmażkę, żeby zagęścić sos.

7. Gotowe roladki podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną kapustą włoską z cebulką.

Czas: ok. 60 minut. Poziom: średni, porcje: 4,700 kcal/porcja.

Tele Tydzień
Więcej na temat:roladki | z

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 2 średnie kabaczki, czerwona papryka, duża cebula, 20-30 dag wędliny, 1/2 kg pomidorów, papryka w proszku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.