Reklama
  • Poniedziałek, 1 marca 2010 (13:01)

    Racuszki ziemniaczane

Danie z gotowanych ziemniaków.

Zdjęcie

Racuszki ziemniaczane /Smacznego
Racuszki ziemniaczane
/Smacznego


Reklama

Składniki:
- 0,5 kg. ugotowanych ziemniaków,
- 2 jajka,
- 2 łyżki siekanych ziół,
- 3 łyżki mąki,
- 2 łyżki śmietany 18 proc.,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze schłodzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki połączyć z żółtkami jajka, śmietaną, mąka i ziołami wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i połączyć z masą ziemniaczaną delikatnie mieszając. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania 40 min.
Przepis na 6 osób

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Wypróbuj też:

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mielonej wieprzowiny, 2 cebule, po 3 czerwone i żółte papryki, po 1 puszce ciecierzycy i krojonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.