Reklama
  • Poniedziałek, 10 listopada 2008 (14:42)

    Racuszki z dyni z kefirem

Proste i smaczne danie.

Zdjęcie

Racuszki z dyni /Smacznego
Racuszki z dyni
/Smacznego

Składniki:

- 2 szklanki rozgotowanej dyni,
- 2 jajka,
- 2 szkl. mąki,
- 0.5 l kefiru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- można dodać 2 kwaśne jabłka,
- olej do smażenia

Reklama

Przygotowanie:

Dynie obrać ze skórki i pestek, pokroić w drobną kostkę i rozgotować ja na małym ogniu. Tak rozgotowaną dynię odmierzyć w szklance, dodać kefir, proszek do pieczenia, jajka i pokrojone w talarki jabłka. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu. Podać z sałatą, wymieszaną z plastrami jabłek i żurawiną.


Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.