Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (11:00)

    Pyzy ziemniaczane z farszem

Ciasto: ● 1 szklanka mąki ziemniaczanej ● 3 łyżki mąki pszennej ● 6 ziemniaków ● jajko ● sól ● pieprz. Farsz: ● 3/4 szklanki suchej fasoli ● cebula ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz.

1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i rozgnieć. Dodaj mąkę, jajko i sól. Zagnieć.

Reklama

2. Fasolę namocz na noc. Następnego dnia ugotuj ją w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania posól.

3. Ostudzoną fasolę zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę. Wrzuć ją na patelnię i zeszklij. Dodaj zmiksowaną fasolę. Dopraw. Z ciasta uformuj pyzy, do środka włóż farsz. Zlep. Ugotuj.

Takie jest życie
Więcej na temat:pyzy | ciasto | ciasta | farsz | ciast

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.