Reklama
  • Piątek, 11 października 2013 (10:05)

    Pomidory z makaronem

Składniki na 8 porcji: • 8 pomidorów • 10 dag spaghetti • 8 dag szynki • 2 ząbki czosnku • 20 dag żółtego sera • 2 łyżki oleju • 10 dag mrożonego groszku • 1 łyżeczka posiekanych ziół (bazylia, pietruszka) • sól • 100 ml śmietany kremówki • szczypta Vegety • 3 łyżki oliwy z oliwek

Przyrządzanie: Pomidory umyj i odetnij górną część. Ostrożnie wyjmij miąższ. Spaghetti ugotuj al dente. Szynkę pokrój w cienkie plasterki, czosnek posiekaj, ser zetrzyj na tarce.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż szynkę, groszek i miąższ z pomidorów. Dopraw całość czosnkiem, posiekanymi ziołami i solą. Mieszankę zalej śmietaną, dodaj spaghetti, wymieszaj i dopraw Vegetą. Wydrążone pomidory napełnij starannie mieszanką spaghetti i ułóż w dużej brytfannie. Posyp całość tartym serem i skrop oliwą. 5. Wstaw naczynie do piekarnika i rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 10-15 minut.

Telemax
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Szklanka czerwonej soczewicy • 2 ziemniaki • pół selera • ząbek czosnku • cebula • 2 jajka • szklanka płatków kukurydzianych • curry • olej • pieprz • sól. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.