Reklama
  • Czwartek, 3 października 2013 (12:05)

    Placuszki ziemniaczane z dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, 3 łyżki posiekanych ziół, 1/4 strąka marynowanej papryki, dymka.

Reklama

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rumiano z obu stron. Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Połącz z ziołami, dymką i papryką. Na usmażone placki nałóż pastę i posyp posiekaną papryką.

Na żywo
Więcej na temat:cebula | z

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 600 g zielonej fasolki szparagowej ● cebula ● pomidor ● 12 plasterków wędzonego boczku ● łyżeczka cukru do gotowania fasolki ● pieprz i sól do smaku ● olej do smażenia ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.