Reklama
  • Czwartek, 3 października 2013 (12:05)

    Placuszki ziemniaczane z dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, 3 łyżki posiekanych ziół, 1/4 strąka marynowanej papryki, dymka.

Reklama

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rumiano z obu stron. Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Połącz z ziołami, dymką i papryką. Na usmażone placki nałóż pastę i posyp posiekaną papryką.

Na żywo
Więcej na temat:cebula | z

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 1 kg ziemniaków, 40 dag czerwonej papryki, 15 dag szpinaku, 6 jajek l 1 cebula, 20 dag fety, 150 ml mleka, 2 ząbki czosnku, 8 łyżek oliwy, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.