Reklama
  • Czwartek, 3 października 2013 (12:05)

    Placuszki ziemniaczane z dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, 3 łyżki posiekanych ziół, 1/4 strąka marynowanej papryki, dymka.

Reklama

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rumiano z obu stron. Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Połącz z ziołami, dymką i papryką. Na usmażone placki nałóż pastę i posyp posiekaną papryką.

Na żywo
Więcej na temat:cebula | z

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 40 dag dyni • 4 marchewki • puszka kukurydzy • 2 jajka • szklanka mąki • szczypta curry • szklanka bułki tartej • szczypior • szczypta ostrej papryczki • olej do smażenia... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.