Reklama
  • Piątek, 21 sierpnia 2015 (08:06)

    Placuszki z ziemniaków

Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 6 łyżek mąki, olej do smażenia, keczup, sól, jajko

Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli. Odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel w ma szynce, wsyp mąkę i dodaj jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto i podziel je na kilka części. Każdy kawałek rozwałkuj na placek o grubości około 4 mm. Pokrój go w paski, a potem na prostokąty. Placki usmaż na gorącym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło z dodatkiem keczupu.

Reklama

Zdjęcie

/Arch./Wawa
/Arch./Wawa

Na żywo
Więcej na temat:Placuszki | ziemniaki | z | olej do smażenia

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 15 dag kaszy bulgur, 20 dag czerwonej soczewicy, 1 litr bulionu warzywnego, 1 kalafior, 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml mleka kokosowego, 2 jajka, 250 ml piwa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.