Reklama
  • Piątek, 21 sierpnia 2015 (08:06)

    Placuszki z ziemniaków

Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 6 łyżek mąki, olej do smażenia, keczup, sól, jajko

Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli. Odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel w ma szynce, wsyp mąkę i dodaj jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto i podziel je na kilka części. Każdy kawałek rozwałkuj na placek o grubości około 4 mm. Pokrój go w paski, a potem na prostokąty. Placki usmaż na gorącym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło z dodatkiem keczupu.

Reklama

Zdjęcie

/Arch./Wawa
/Arch./Wawa

Na żywo
Więcej na temat:Placuszki | ziemniaki | z | olej do smażenia

Zobacz również

  • Młoda kapusta z kurczakiem

    Składniki: główka młodej kapusty, 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny, 50 dag piersi z kurczaka, 2 łyżeczki cukru, 3 szklanki wody, 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.