Reklama
  • Środa, 22 października 2014 (08:05)

    Placki ziemniaczano-makaronowe

Składniki: 60 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag ugotowanego makaronu nitki lub ryżowego, 2 marchewki, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, olej, bułka tarta, sól, pieprz.

1. Ugotowane ziemniaki zmiel. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Połącz z ziemniakami, makaronem, wbij jajka, wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj, przypraw.

2. Z masy uformuj placki, panieruj z obydwu stron w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż placki na złoty kolor.

Reklama

Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:placki | placek | bułka tarta

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (8 porcji): ● 300 g ryżu (najlepiej arborio, czyli do risotto) ● 300 g dyni ● 250 g pieczarek ● 1 l bulionu warzywnego ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pęczek natki pietruszki ● 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.