Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (13:05)

    Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Składniki: 30 dag szpinaku, 10 dag mąki, 4 ziemniaki , cebula, 2 jajka, pieprz , sól, olej, posiekana natka pietruszki do dekoracji.

Przygotowanie:

Szpinak umyj i drobno pokrój. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj ok. 5 minut. Odcedź, opłucz w zimnej wodzie i odstaw, aż ocieknie.

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajka. Przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj i połącz ze szpinakiem.

Reklama

Na patelni rozgrzej olej. Łyżką stopniowo nalewaj ciasto i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj placki natką pietruszki.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1,5 szkl. kaszy jaglanej, 15 dag mrożonego zielonego groszku, 1 bakłażan, 30 dag fety, 3 szkl. bulionu warzywnego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 6 łyżek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.