Reklama
  • Wtorek, 13 kwietnia 2010 (15:45)

    Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą - w godzinę

Pyszna kolacja.

Zdjęcie

Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą /Smacznego
Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą
/Smacznego


Składniki:

Reklama

- 50 dag ziemniaków,
- 1 cebula,
- 1 dże jajko,
- 2 pomidory,
- 1 gomułka sera mozarella,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek tymianku

Przygotowanie:

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 15 dag kaszy bulgur, 20 dag czerwonej soczewicy, 1 litr bulionu warzywnego, 1 kalafior, 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml mleka kokosowego, 2 jajka, 250 ml piwa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.