Reklama
  • Czwartek, 17 grudnia 2015 (13:05)

    Placki ziemniaczane z żółtym serem

●700 g ziemniaków ●2 łyżki mąki pszennej ●200 g żółtego sera ●jajko ●sól, pieprz ●olej do smażenia

Reklama

1. Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce lub zblenduj. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2. Składniki (ziemniaki, jajko, mąkę, sól, pieprz, połowę sera) dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masę wykładaj łyżką na patelnię na rozgrzany olej, smaż z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki posyp żółtym serem i od razu podaj, np. na liściach sałaty.

Świat kobiety

Zobacz również

  • • 1 pęczek młodych marchewek (ok. 10–15 szt) • 3 łyżki oleju z orzechów włoskich • 80 g sera feta • 1–2 łyżki białego sezamu • natka pietruszki do posypania • pieprz, sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.