Reklama
  • Czwartek, 3 października 2013 (12:05)

    Placki ziemniaczane z ziołami

Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, majeranek, rozmaryn, 10 dag wędzonego boczku, olej, kilka pomidorków koktajlowych.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Ziemniaki wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Reklama

Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku i pomidorkami koktajlowymi.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 6 kalarepek , 1 duża marchewka, 1 dymka ze szczypiorem , 6 pieczarek, masło, pół szklanki bulionu warzywnego, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.