Reklama
  • Czwartek, 20 lutego 2014 (13:05)

    Placki ziemniaczane z sałatką

Składniki na 4 porcje: pół kg ziemniaków , 1 cebula , 2 jajka , 2 łyżki mąki , sól, pieprz, olej , 20 dag śledzi, 2 jabłka , 1 czerwona cebula, 1 łyżeczka soku z cytryny, natka pietruszki

Przygotowanie: Umyte ziemniaki oraz jedną cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i odstaw na 10 minut. Po chwili odciśnij powstały sok, zostawiając wytrąconą skrobię.

Reklama

Połącz masę ziemniaczaną z jajkami i mąką. Dopraw solą oraz pieprzem i usmaż małe placki.

Śledzie pokrój na drobne kawałki, czerwoną cebulę potnij w piórka, a jabłka w plasterki. Połącz składniki ze śmietaną, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną sałatkę ułóż na gorących plackach.

Czas: 40 min 1 porcja = 400 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:placki | placki ziemniaczane

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 7 dag cukru, puszka pomidorów w zalewie, 2 ostre papryczki, 2 łyżki octu, 1 kalafior, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, bułka tarta, sól, kolorowy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.