Reklama
  • Czwartek, 24 września 2015 (10:00)

    Placki ziemniaczane z kurkami

Składniki• kilogram ziemniaków • średnia cebula • 2 jajka • po łyżce mąki gryczanej i pszennej • sól • 30 dag kurek • mała śmietana 18% • 8 pomidorów suszonych w zalewie • pół dużego pęczka koperku • sól • pieprz • Vegeta • olej • masło

1. Obrane i umyte ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach razem z cebulą. Posyp warzywa solą i odstaw na pół godziny. Po tym czasie odlej sok, a wsyp mąkę i wymieszaj masę z jajkami. Usmaż kilka chrupiących placków.

2. Kurki umyj, pokrój razem z suszonymi pomidorami i podsmaż na maśle. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Dopraw składniki solą, pieprzem oraz Vegetą, posyp posiekanym koperkiem.

Reklama

3. Nałóż farsz na placki i serwuj z kieliszkiem białego wina.

Kurier TV
Więcej na temat:placki | placki ziemniaczane | z | kurek | placek | kurki

Zobacz również

  • • 1 średnia kapusta włoska • 90 g chleba • 60 ml mleka • 1 łyżka masła • 1 łyżka oliwy • 2 pokrojone cebule • 3 pokrojone ząbki czosnku • 125 g pokrojonych grzybów • kilka garści posiekanego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.