Reklama
  • Środa, 18 września 2013 (15:05)

    Placki ziemniaczane podane na słodko

Składniki: • 8 ziemniaków • 1 jajko • 3 łyżki mąki • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • olej • 1/2 kg jabłek • sok z cytryny • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki żurawiny ze słoika • sól • cynamon.

1. Ziemniaki obierz i umyj. Połowę z nich zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, resztę na grubych.

2. Dodaj jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dopraw solą.

Reklama

3. Usmaż placki na rozgrzanym oleju.

4. Obrane jabłka pokrój w plasterki, zalej szklanką wody. Dodaj 2 łyżki cukru, sok z cytryny, cukier waniliowy i cynamon.

Dorzuć żurawinę i gotuj całość około 10 minut. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.

Przepis nadesłała: Adrian Grzywna

Kurier TV
Więcej na temat:placki | placki ziemniaczane | przepis

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ■ 60 dag dyni ■ 2 marchewki ■ cebula ■ 15 dag sera feta ■ 3 jajka ■ 2/3 szklanki mąki ■ po małym pęczku koperku i szczypiorku ■ pół pęczka natki pietruszki ■ olej ■ sól ■... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.