Reklama
  • Wtorek, 13 kwietnia 2010 (15:42)

    Placki ziemniaczane po cygańsku

Z mięsem i warzywami.

Zdjęcie

Placki po cygańsku /Smacznego
Placki po cygańsku
/Smacznego


Reklama

Składniki na 8 porcji:


- 1 i 1/2 kg ziemniaków,
- 1 cebula,
- 1 jajko,
- 3 ki mąki,
- sól

Na sos:


- 3/4 chudej wieprzowiny,
- 2 czerwone papryki,
- 20 dag pieczarek,
- olej,
- 4 ogórki kiszone,
- 1 cebula,
- 1 szkl. bulionu,
- sól,
- papryka chili,
- 2 koncentraty pomidorowego

Przygotowanie:

Starte ziemniaki wymieszać z jajkiem, startą cebulą, mąką, posolić. Usmażyć duże placki. Mięso pokroić w kostkę, posolić i smażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki, ogórki, paprykę i cebulę, chwilę smażyć. Do sosu wlać bulion, dodać koncentrat, przyprawić. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Porcje mięsa i warzyw nakładać na placki. Każdy placek składać na pół polewać sosem.

Smacznego

Zobacz również

  • Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem

    Składniki: duża cukinia, opakowanie fety, 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem, 1/2 pęczka koperku, 2 jajka, 2 łyżki mąki, pieprz ziołowy, olej do smażenia. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.