Reklama
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Pikantne szaszłyki z warzywami

Składniki dla 4 osób: żółta papryka • 50 dag dyni • cukinia • cebula • ostra papryka w proszku • czosnek granulowany • 2 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki oleju • sok z 1/2 cytryny • łyżka miodu • mielona kolendra • świeże listki kolendry • oliwa • sól • pieprz

1. Wymieszaj sól, pieprz, ostrą paprykę w proszku, czosnek granulowany, kolendrę mieloną, sos sojowy i olej. Dodaj sok z cytryny, miód i całość wymieszaj. Paprykę pokrój na kawałki i przełóż do marynaty, dodaj obraną ze skórki i pokrojoną cukinię oraz posiekaną na plasterki cebulę.

2. Dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Warzywa wymieszaj w marynacie, odstaw na godzinę. Nabijaj na patyczki, piecz 60 minut pod przykryciem w temp. 180 °C.

Reklama

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże kalarepki, 2 pomidory, 2 jajka, 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.