Reklama
  • Piątek, 13 listopada 2015 (15:05)

    Pieczone ziemniaki z koperkiem

Składniki dla 4 osób: 8 dużych ziemniaków • 4 łyżki oleju • koperek • tymianek • sól • pieprz.

Reklama

1 Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Do miseczki wsyp pieprz, sól, tymianek, 3 łyżki oleju, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki zanurzaj w miseczce z olejem i przyprawami, układaj na papierze. Wierzch posyp koperkiem. Gdy ułożysz wszystkie, wstaw do rozgrzanego piekarnika.

2 Ziemniaki piecz w 180°C przez około godzinę, aż staną się rumiane. Podawaj je od razu na gorąco z keczupem lub sosem z jogurtu i czosnku. Takie ziemniaki są doskonałym dodatkiem do mięs.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 60 dag dyni ● 2 średnie marchewki ● cebula ● 15 dag sera feta ● 3 jajka ● 2/3 szklanki mąki ● po małym pęczku koperku i szczypiorku ● pół pęczka natki pietruszki ● olej ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.