Reklama
  • Wtorek, 19 lutego 2008 (12:17)

    Pieczone ziemniaczki - w pół godziny

Sposób na pyszne ziemniaczki.

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia

Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
8-12 średnich ziemniaków
łyżka mąki
kminek, kolendra, sól
olej
Przygotowanie:
Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w grube plastry. Gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wrzącej wodzie. Wyjmujemy łyżką cedzakową i lekko osuszamy. Smarujemy z obu stron olejem, obtaczamy w mące ze szczyptą soli. Posypujemy kminkiem i kolendrą. Układamy na natłuszczonej blasze lub grillu. Pieczemy, aż się zrumienią z obu stron.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • 6 gałązek tymianku, 5 łyżek konfitury żurawinowej, 1 kg ziemniaków, 1 duża cebula, 2 jajka, sól, 3-4 łyżki mąki, gałka muszkatołowa, 8 łyżek oleju rzepakowego, 15 dag sera pleśniowego, np. lazur. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.